Prilagođeno pretraživanje

Sunday, November 11, 2007

Pastrmka na povrću

Potrebno:

4 pastrmke
80 g brašna
2 kašičice soli
Pola kašičice svježe mljevenog bibera
Ulje za prženje(mješavina maslinovog i suncokretovog ulja).

Za prilog od povrća:

400 g krastavica
400 g mrkve
1 staklenka zelenih maslina

Za pikantni preljev:

2 kašike čili umaka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica susamovog ulja
60 ml soka od limuna
2 kašike vode
2 kašike narezanog svježeg bosiljka
1 kašika narezane svježe nane

Priprema:


Ribe očistite i zarežite na 3 mjesta.Uvaljajte ih u mješavinu brašna,soli i bibera,pa ih pecite u dubokom ulju dok ne porumene.Preljev pripremite tako da izmješate čili umak,maslinovo i susamovo ulje,sok od limuna,vodu,bosiljak i nanu.Krastavice i oguljenu mrkvu uzdužno tanko narežite,složite na tanjir za posluživanje,dodajte masline i na kraju vruću prženu ribu.Uz ribu i povrće poslužite pripremljeni pikantni preljev.

No comments:

Recepti Headline Animator