Potrebno:
4 pastrmke
80 g brašna
2 kašičice soli
Pola kašičice svježe mljevenog bibera
Ulje za prženje(mješavina maslinovog i suncokretovog ulja).
Za prilog od povrća:
400 g krastavica
400 g mrkve
1 staklenka zelenih maslina
Za pikantni preljev:
2 kašike čili umaka
2 kašike maslinovog ulja
1 kašičica susamovog ulja
60 ml soka od limuna
2 kašike vode
2 kašike narezanog svježeg bosiljka
1 kašika narezane svježe nane
Priprema:
Ribe očistite i zarežite na 3 mjesta.Uvaljajte ih u mješavinu brašna,soli i bibera,pa ih pecite u dubokom ulju dok ne porumene.Preljev pripremite tako da izmješate čili umak,maslinovo i susamovo ulje,sok od limuna,vodu,bosiljak i nanu.Krastavice i oguljenu mrkvu uzdužno tanko narežite,složite na tanjir za posluživanje,dodajte masline i na kraju vruću prženu ribu.Uz ribu i povrće poslužite pripremljeni pikantni preljev.
No comments:
Post a Comment