Prilagođeno pretraživanje

Thursday, November 22, 2007

Bijele lazanje

Potrebno(za 4 osobe):

400 g koraza lazanje
400 g pečuraka
300 g tikvica
2 supene kašike ulja
So
Bijeli biber
Muškatni oraščić
3 supene kašike brašna
500 ml obranog mlijeka
50 g struganog parmezana

Priprema:
Na umjereno zagrijanom ulju prodinstati isjeckane pečurke.Pri kraju dodati sitno sjeckane tikvice.Dinstati još 4-5 minuta,pa začiniti,dodati brašno,promiješati i postepeno nalijevati mlijekom,a po potrebi i vodom do određene gustine.U podmazani pleh sipati malo sosa,pa prekriti korama za lazanje i naizmjenično redati slojeve sosa i kora.Odozgo sipati sos i posuti struganim parmezanom.Složene lazanje zapeći u rerni 25 minuta na 200 stepeni Celzijusa.

No comments:

Recepti Headline Animator