Prilagođeno pretraživanje

Friday, November 16, 2007

Pastrmka sa šampinjonima

Potrebno:

4 manje pastrmke
1 kašika vegete za ribu
3 kašike limunovog soka
150 g šampinjona
150 g bukovače
2 stabljike celera
50 ml bijelog vina
1 kašika nasjeckanog peršuna
2-3 kašike maslinovog ulja

Priprema:

Očišćene pastrmke nakapajte limunovim sokom,a zatim natrljajte vegetom.Na maslinovom ulju popecite pastrmke sa svake strane oko 5 minuta,a zatim ih stavite na toplo mjesto.Na istoj masnoći popecite narezane stabljike celera i gljiva pa ih dinstajte 10-ak minuta,malo posolite,podlijte venom i još kratko prodinstajte.
Tople pastrmke poslužite s pripremljenim gljivama i celerom te kuhanim krompirom.
Prilog od gljiva i celera bit će aromatičniji ako dodate kašiku suhih vrganja koje ste prethodno namočili.

No comments:

Recepti Headline Animator