Prilagođeno pretraživanje

Sunday, January 15, 2012

Krompir u paradajz sosu

Potrebno:

450 g krompira u kriskama
1 kasika majcine dusice
2 kasike susama
1 kasicica mljevene paprike
2 kasicice soli
1 prasa u kolutovima
3 mrkve u kolutovima
4 vlasca
3 kasike ulja
so
biber

Za sos:

paradajz iz konzerve ili ocijedjen domaci
3 kasike kecapa
so
biber
1 kasicica meda
1 kasicica origana

Priprema:

1. Kriske krompira stavite na pleh oblozen papirom za pecenje.
2. Pecite ih oko 15 minuta na temperaturi od 225 °.
3. Pecene ih u posebnoj posudi pomijesajte sa majcinom dusicom, susamom, mljevenom paprikom i solju.
4. Prasu, mrkvu i vlasac przite u vrucem ulju, a zatim nastavite da ih pecete jos 10 minuta na vatri srednje jacine.
5. Posolite ih, pobiberite i pomijesajte sa krompirom.
6. Za sos pomijesajte paradajz sa kecapom, dodajt so, biber, med i origano.
7. Sos servirajte kao prilog od krompira.

No comments:

Recepti Headline Animator