Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 9, 2012

Sarlota od jabuka

Potrebno:

1 kutija piskota
1 puding od vanilije
1/2 kg jabuka
suho grozdje
mlijeko
rum
secer u prahu
1 kesica vanilin-secera
malo cimeta u prahu
sok od limuna

Priprema:

Jabuke (sem jedne, najkrupnije) oljustite, nastruzite i kratko prokuhajte u mlijeku sa prah secerom.Puding skuhajte prema upustvu, dodajte vanilin secer, kuhane jabuke, suho grozdje (prethodno potopljeno u rumu) i cimet.Dobro izmjesajte.Okrugli kalup oblozite aluminijskom folijom.Piskote umocite u mjesavinu mlijeka i ruma pa ih poredajte oko zidova kalupa.U sredinu izlijte nadjev, a preko njega poredajte kriske jabuka.Poprskajte limunom, pospite prah secerom i ohladite.

No comments:

Recepti Headline Animator