Prilagođeno pretraživanje

Monday, January 9, 2012

Karamel krem sa sljivama u rumu

Potrebno:

230 g secera
1 sipka vanile
500 ml mlijeka
malo soli
1 limun
1 pomorandza
6 zumanaca
500 g sljiva
50 ml ruma
75 g secera
1 kasika gustina

Priprema:

1. Karmelizovati 150 g secera do zlatno smedje boje.Izliti u 4 vatrostalne cinije zapremine 150 ml.Ostaviti da se ohladi.
2. Istrugati sredinu od sipke vanile, zajedno sa narendanom korom pomorandze skuhati u uzavrelom mlijeku.Ocijediti.
3. Zumanca pjenasto umutiti sa 80 g secera, zatim u tankom mlazu dodati u malo prohladjeno mlijeko.Odmah naliti u ohladjene cinijice sa karmelizovanim secerom.Svaku pokriti aluminijskom folijom.Poredati ih u duboku vatrostalnu posudu, tako da cinijice budu u tecnosti do polovine visine.Tako pripremljen krem staviti u prethodno zagrijanu rernu na 150°C da se kuha oko 55 minuta.Izvaditi i prohladiti.Staviti u frizider da se dobro ohladi.Posluziti dekorisano po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator