Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 5, 2012

Ruska torta

Potrebno:

10 jaja
350 g secera u prahu
200 g slaga
150 g brasna
100 g suhog grozdja
750 ml mlijeka
1 kesica vanilija secera
1 kasicica arome (ukus po zelji).

Priprema:

1. 6 bjelanaca umutite u cvrst snijeg, a 6 zumanaca odvojeno sa 150 g secera.
2. Zumancima polako dodajte snijeg od bjelanaca i 140 g brasna.Dobro promijesajte masu i od nje ispecite3 kore.
3. 4 zumanca umutite sa 200 g secera, dodajte 2 kasike brasna i svo vrijeme mijesajuci, dolijevajt toplo mlijeko koje ste kuhali sa vanilija secerom.
4. Kad se masa zgusne, sklonite je s vatre i odlozite da se ohladi.
5. Za to vrijeme suho grozdje prelijte aromom i dodajte u kremu kad se ohladi.Dodajte i snijeg od 4 bjelanca i umuceni slag.
6. Ovim filom premazite koru i svana i iznutra i ukrasite slagom.

No comments:

Recepti Headline Animator