Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 14, 2012

Krompir sa gljivama

Potrebno:

500 g gljiva
500 g krompira
2 zrela paradajza
1 cesna bijelog luka
1/2 dl ulja
so biber
persunov list

Priprema:

1. Gljive dobro operite i ocistite.Zajedno sa bijelim lukom i persunovim listom sitno isjeckajte stabljike.
2. Krompir ogulite, operite, isijecite na kolutove i poredajte u nauljenu vatrostalnu posudu.
3. Na njih stavite prevrnute sesirice gljiva, a u svaku stavite po 1 kasiku nasjeckane smjese, a odozgo ga poklopite 1 kriskom paradajza.
4. Prelijte s malo ulja, posolite, pobiberite i stavit u rernu.
5. Jelo na umjerenoj vatri pecite dok krompir ne omeksa (oko 35 minuta).
6. Servirajte toplo.

No comments:

Recepti Headline Animator