Prilagođeno pretraživanje

Saturday, January 14, 2012

Baklava na madjarski nacin

Potrebno:

1 paket lisnatog tijesta - za 2 kore
1/2 margarina (125 g)
3 zumanca
1 casa secera
1 casa griza
100 g oraha
100 g grozdjica
1/2 praska za pecivo
korica limuna

Priprema:

1. Margarin dobro izmijesajte sa zumanjcima, pa dodajite sve ostale sastojke uz stalno mijesanje.
2. Razdvojite lisnato tijesto na 2 polovine i izvaljajte ga za kore ( jednu dole, a drugu gore) u velicini pleha.Prvo stavite jedno tijesto u pobrasnjen pleh, pa na njega ravnomjerno rasporedite svu smjesu i pokrijte drugim listom tijesta.
3. Prije pecenja, kolac izrezite u obliku baklave, na robove ili tzv. dijamante - i to cijelu debljinu kolaca, pa i donju koru.
4. Baklavu pecite na 180°C oko pola sata, dok gornja kora ne porumeni.

Priprema agde:

500 g secera raskuhajt u sirup sa 1 l vode.U sirup, kad provre, narezite 1/2 limuna.Baklavu dok je jos vruca prelijte agdom i ostavite da se ohladi.

No comments:

Recepti Headline Animator