Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, January 3, 2012

Italijanska torta

Potrebno:

200 g badema
120 g ljesnika
200 g rendanih pomorandzi
200 g rendanog limuna
1 kasicica cimeta
malo mljevenog karanfilica
1 pomorandza
1 limun
300 g secera
180 g brasna
3 dl slaga

Priprema:

Bademe malo obariti, preliti hladnom vodom i oljustiti.Peci ih na temperaturi od 200 °C oko 8 minuta.Tako peci i ljesnike oko 20 minuta i oljustiti.Bademe i ljesnike sitno isjeci, takodje limun i pomorandze.Tome dodati narendanu koru od pomorandze i limuna.Secer istopiti u posebnom sudu, zatim dodati bademe, ljesnike, isjecen limun i pomorandzu, cimet i karanfilic.Na kraju dodati brasno i peci na temperaturi od 150°C oko 30 minuta.Tortu ostaviti da se hladi.Ukrasiti je slagom, sjecenim ljesnjacima i komadicima voca.

No comments:

Recepti Headline Animator