Prilagođeno pretraživanje

Thursday, January 5, 2012

Dimljene spagete

Potrebno:

350 g tankih spageta
100 g suhog mesa
3-4 zrela paradajza
cesno bijelog luka
feferon
maslinovo ulje
dimljeni sir

Priprema:

1.Ocistite paradajz i izvadite sjemenke.
2. Zgnjeceni luk stavite u posudu na 4-5 kasika ulja.
3. Izvadite luk kad zazuti, dodajte na kockice narezan paradajz i cijeli feferon, pa polako mijesajte na laganoj vatri.
4. Na kraju dodajte suho meso narezano na kockice.
5. Posolite i ostavite da se kuha na tihoj vatri 15 minuta, pazeci da umak previse ne uvri.
6. Po potrebi podlijte vodom.
7. Kuhane (5-6 minuta) i ocijedjene spagete premjestite u tavu, izvadite feferon i polako promijesajte na laganoj vatri.
8. Pospite naribanim sirom.

No comments:

Recepti Headline Animator