Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 23, 2008

Zapečeni karfiol

Potrebno(za 4 osobe):


1 glavica karfiola
200 g krugova šunke
1 kašika mješavine za
čina
150 g kačkvalja
50 g margarina
100 ml kisele pavlake
50 g rendanog parmezana
Ulje
So,mljeveni crni biber


Priprema:

Glavicu karfiola siječemo na cvijetove i stavimo u šerpu sa zagrijanom i posoljenom vodom da se obari.Rešetkastom kašikom vadimo obareni karfiol na cjediljku.Keramički sud za pečenje premažemo margarinom pa stavimo iscijeđeni karfiol.Poprskamo mješavinom začina.Dodamo šunku isjeckanu na kocke i krupno izrendan kačkvalj.U sud sa pavlakom dodamo ulje,promiješamo kašikom pa nanesemo u keramički sud.Pečemo 20 minuta na 220 stepeni C.Serviramo na zdjelu.Ukrasimo kečapom i poprskamo parmezanom.

No comments:

Recepti Headline Animator