Prilagođeno pretraživanje

Friday, March 21, 2008

Piletina s povrćem iz woka

Potrebno(za 3 osobe):

300 g pilećih prsa, narezati na trake
1 luk, očistiti i narezati na trakice
1 crvena paprika, očistiti i narezati na trakice
1 tikvica, parcijalno oguliti i narezati na trakice
1 mrkva, očistiti i narezati na trakice


Za marinadu:

2 cm svježeg đumbira, oguliti i narezati na tanke listiće
2 režnja češnjaka, oguliti i narezati na tanke listiće
sok od 1/2 limuna
4 žlice soja umaka
1 žlica meda
2 žlice vina od riže ili vermoutha
4 žlice maslinova ulja za prženje
2-3 žlice maslinovog ulja + još toliko za povrće

Priprema:

U zdjeli pomiješajte sve sastojke za marinadu pa dodajte piletinu. Neka se marinira dok pripremate ( čistite i sjeckate ) povrće. Pripremljeno povrće stavite u drugu zdjelu i pomiješajte ga s 2-3 žlice maslinova ulja.Ocijedite piletinu, a tu tekućinu iz marinade prelijte po povrću i promiješajte.Dobro zagrijte wok. Kad se počne pušiti, ulijte 2-3 žlice maslinovog ulja i odmah ubacite piletinu.Pržite piletinu dok se ne speče, a onda ju preselite na tanjur.Sad dodajte povrće u wok ( zajedno s tekućinom ) i pržite ga 3 min.Vratite piletinu i pirjajte još 6-7 min. dok tekućina ne ispari.

Poslužite toplo uz kuhanu rižu po vašem izboru.

No comments:

Recepti Headline Animator