Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Riža s breskvama

Potrebno(za 4 osobe):

7 dl mlijeka
sol
25 dag paraboiled riže
2 naranče
4 kašike meda
malo cimeta
50 dag bresaka
1/2 limuna

Priprema:

Pristavite posebno mlijeko,a posebno malo posoljenu vodu.Kad provri,uspite rižu.Promiješajte.Kad opet provri,premjestite u provrelo mlijeko;promiješajte i kad mlijeko opet provri,smanjite temperaturu na najmanje.Poklopite i kuhajte 50-60 minuta da riža omekša.Prelijte breskve kipućom vodom pa ćete ih lako oguliti.Nakapajte limunovim sokom.Pristavite sok obje naranče,2 kašike meda i cimet.Kad provri,dodajte breskve i prokuhajte da malo omekšaju.U mlake dodajte limunov sok,u kojem su se močile breskve.Skuhanu rižu maknite s štednjaka;neka se malo ohladi.Umiješajte preostale 2 kašike meda.Rasporedite na tanjire,dodajte breskve i sve prelijte sokom od kuhanja bresaka.

No comments:

Recepti Headline Animator