Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 23, 2008

Torta s kokosom i mandarinama

Potrebno(za 12 komada):


250 g brašna
245 g še
ćera
180 g margarina
5 jaja
8 kašika kokosovog brašna
350 g mandarina
4 kašike limunovog soka
750 g nemasnog sira
3 kašike gustina
2 kašike džema od kajsija


Priprema:

Zamijesite glatko tijesto od brašna,45 g šećera,margarina i 1 jajeta.Kada je pečeno tijesto urolajte,a zatim ga uvijte u foliju i ostavite da se hladi 1 sat.U međuvremenu,popržite 5 kašika kokosovog brašna u tavi bez dodavanja ulja.Ogulite mandarine i razdvojite ih na kriške.Gusto ulupajte 4 blelanca,a zatim 4 žumanca pomiješajte s limunovim sokom,sirom,gustinom,ostatkom šećera i poprženim kokosovim brašnom.U tu smjesu dodajte snijeg od bjelanaca.Rernu zagrijte na 175 stepeni C.Tijesto razvijte između 2 papira za pečenje ili aluminijske folije pa ga stavite u okruglu posudu prečnika 24 cm.Uklonite gornju foliju pa tijesto izbockajte viljuškom.Po tijestu rasporedite 3 kašike krema sa sirom pa odozgo ravnomjerno rasporedite sloj mandarina i ostatak krema.Kolač pecite oko 70 minuta na srednjem nivou u rerni.Kolač,dok je još vruć,premažite džemom pa ga pospite ostatkom kokosova brašna.Kolač ostavite da se dobro ohladi.

No comments:

Recepti Headline Animator