Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 22, 2008

Punjeni medaljoni u sosu od povrća

Potrebno(za 4 osobe):


600 g svinjskog filea
50 g praške šunke
50 g trapista
200 g pečuraka
1 glavica crnog luka(150 g)
1 paprika(150 g)
1 paradajz(150 g)
300 ml soka od paradajza
2 supene kašike ulja
So,biber
Peršun
300 g kuhanog pirinča
200 g integralnog hljeba


Priprema:

File isjeći u obliku medaljona,a zatim ih rastanjiti tučkom za meso.Na svaki medaljon staviti listić šunke,na njega opranu pečurku na koju se stavi kocka trapista.Krajeve mesa saviti i formirati punjeni medaljon.Na umjereno zagrijanom ulju prvo staviti da se ispeče skupljeni dio medaljona.Kad se zapeče ta strana,medaljon okrenuti i peći i drugu stranu.Za to vrijeme u drugoj tavi propržiti sitno isječen crni luk,dodati preostale sitno isječene pečurke,a zatim dodati papriku isječenu na kockice.Dinstati 7-8 minuta,pa sve zaliti sokom od paradajza,začiniti i ostaviti da se kuha 5-6 minuta.Na podlozi od kuhanog pirinča staviti medaljone i preliti ih sosom.Dekorisati i služiti uz integralni hljeb.

No comments:

Recepti Headline Animator