Potrebno:
1 kg telećih rebara
Lovorov list
grančica ruzmarina
Za fil:
3 kriške hljeba
Mlijeko
2 glavice luka
2 česna bijelog luka
Svežnjić peršuna
Grančica bosiljka i majčine dušice
Malo masnijeg suhog mesa
2 jaja
Ulje
So,biber
Priprema:
Odvojite meso od kostiju i vodoravno prorežite,ali ne do kraja tako da ga možete rasklopiti.Sredinu hljeba namočite u mlijeko.Pržite nasjeckani luk pa dodajte bijeli luk nasjeckan sa začinskim biljem.Začinite,poklopite i dinstajte da omekša.Hljeb iscijedite,dodajte umućena jaja,suho meso narezano na kockice i luk.Začinite i nanesite na meso.Savijte i omotajte špagom.Otvore pričvrstite čačkalicama.Ispržite na ulju da sa svih strana dobije boju.Odlijte masnoću,a dodajte malo vode.Dodajte lovorov list i ruzmarin,posolite i pobiberite.Poklopite i dinstajte na niskoj temperaturi sat i po.Prelijevajte vlastitim sokom i po potrebi vodom.
No comments:
Post a Comment