Potrebno(za 4 osobe):
400 g svinjskog mesa
So,biber
2 supene kašike ulja
2 paradajza(300 g)
2 paprike(200 g)
100 g šargarepe
1 glavica crnog luka
200 g krompira
100 g pirinča
300 g raženog hljeba
Priprema:
Na umjereno zagrijanom ulju izdinstati sitno sječen crni luk.Kada porumeni,dodati na kockice isječeno meso.Uz povremeno dolijevanje vode dinstati 10 minuta.Tada dodati šargarepu isječenu na kolutove,dinstati nekoliko minuta i dodati papriku isječenu na kocke.Doliti malo vode i nastaviti dinstanje još koji minut.Vatrostalnu posudu podmazati,pa na dno staviti kolutove krompira.Preko toga sipati polovinu mase koju smo prethodno dinstali pa sipati pirinač.Začiniti i preliti ostatkom mase.Po površini poredati kolutove paradajza i staviti u rernu da se peče,oko 45 minuta na 200 stepeni C.Gotov đuveč servirati uz raženi hljeb.
No comments:
Post a Comment