Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Ždrebeći odresci s umakom od gljiva

Potrebno(za 4 osobe):

600 g ždrebećih odrezaka(teletina)
1 kašika Vegete Twist junetina
50 ml maslinovog ulja
grančica ružmarina
250 g bukovača
250 g šampinjona
10 g suhih vrganja
20 g maslaca
2 kašičice Vegete
250 ml vrhnja za kuhanje
1/2 kašičice mažurana
2 češnja češnjaka
50 ml vina
ulje za prženje

Priprema:

Odreske potucite(stanjite)batom za meso,pospite Vegetom Twist junetina i stavite u dublju vatrostalnu posudu.Po mesu rasporedite listiće ružmarina,prelijte uljem,pokrijte aluminijskom folijom i ostavite stajati na hladnom mjestu preko noći.Suhe vrganje stavite u hladnu vodu,a bukovače i šampinjone operite i narežite na četvrtine.Na maslacu popržite bukovače,dodajte šampinjone,namočene i ocijeđene vrganje,Vegetu pa pirjajte na laganoj vatri oko 15 minuta.Umiješajte vrhnje za kuhanje,mažuran,protisnuti češnjak,vino i još kratko prokuhajte.Marinirane ždrebeće odreske stavite na zagrijano ulje i pržite sa svake strane3-4 minute.Odreske poslužite tople s umakom od gljiva i palentom.

Savjet:

Ždrebeće odreske nemojte predugo pirjati.Dužim pirjanjem postaju tvrđi.

No comments:

Recepti Headline Animator