Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 22, 2008

Kaneloni sa paradajzom

Potrebno(za 4 osobe):


400 g tijesta za kanelone
300 g pilećeg bijelog mesa
400 g paradajz pelata
Pola veze mladog luka
3 supene kašike ulja
40 g brašna
500 ml obranog mlijeka
So,biber
Origano
40 g parmezana

Priprema:

Piletinu,pelat i mladi luk sitno isjeći.Na malo ulja prodinstati piletinu,pa dodati mladi luk i na kraju pelat.Dinstati 10 minuta i pred kraj začiniti.Na ostatku ulja propržiti brašno,pa ga postepeno nalijevati mlijekom,dok se ne dobije sos određene gustine.Sos začiniti po ukusu i ostaviti na laganoj vatri da se kuha 4-5 minuta.U podmazanu posudu sipati malo bešamela.Masom od piletine puniti tijesto za kanelone i redati u posudu.Kanelone preliti bešamel sosom,posuti parmezanom i zapeći u rerni od 20-25 minuta na 200 stepeni C.

No comments:

Recepti Headline Animator