Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Turska pizza sa mljevenim mesom

Potrebno:

500 g brašna
30 g svježeg kvasca
125 ml vode
1/2 kašičice so
maslinovo ulje
100 g mljevene janjetine
2 glavice luka
1 paradajz
1 kašika ajvara
1 papričica
100 g feta sira

Priprema:

Namrvite kvasac u mlakoj vodi,dodajte 3 kašike brašna i umiješajte.Ostavite da stoji 30 minuta na toplom.Nakon što je kvasac rastvoren,na radnoj površini prosijte ostatak brašna i dodajte so i kiselo tijesto.Rukama izradite glatko i meko tijesto,gnječeći ga 5 minuta.Napravite loptu i ostavite oko 2 sata da naraste.Meso isjeckajte sitno ili ga sameljite u mašini.U multipraktiku zajedno kratko usitnite luk,papričicu i paradajz.Usitnjeno povrće umiješajte s mesom.Tije sto podijelite na 4 dijela i napravite kore za pizzu promjera 16 cm.Ravnomjerno rasporedite fil po korama i 30 minuta pecite na 200 stepeni C.Dok je meso još vruće,namrvite sir i pustite da se otopi.

No comments:

Recepti Headline Animator