Prilagođeno pretraživanje

Friday, March 21, 2008

Alaski đuveč

Potrebno(za 4 osobe):

500 g fileta somovine
1 glavica crnog luka(100 g)
1 paradajz(100 g)
100 g šargarepe
100 g graška
1 paprika(100 g)
200 g krompira
100 g pirinča
So,biber
Peršun
1 supena kašika ulja
200 g crnog hljeba

Priprema:

Na ulju malo prodinstati sitno sjeckanu glavicu crnog luka,pa dodati isjeckano povrće i nastaviti lagano dinstanje.Kada je napola gotovo,dodati oljušten i na komade isječen paradajz,na krupnije isječen krumpir i pirinač.Naliti vodom da ogrezne.Kada provri,sniziti temperaturu i na tihoj vatri kuhati 10-ak minuta uz povremeno miješanje.Dodati so,biber po ukusu i sjeckani peršun.To sve presuti u vatrostalnu posudu za pečenje i preko đuveča poredati posoljene filete ribe.Malo ih utisnuti i sve staviti u prethodno zagrijanu rernu.Sniziti temperaturu na 200 stepeni C i peći dok riba,krompir i pirinač ne budu gotovi.Ako je potrebno,u toku pečenja doliti još malo vode da bi se pirinač u potpunosti skuhao.

No comments:

Recepti Headline Animator