Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 20, 2008

Bosanska ćurka

Potrebno:

1 purica
Sol
Ulje


Nadjev:

2 kriške bijelog hljeba
Mlijeko
500 g kestena
Jetra
2 jajeta
80 g maslaca
Sol,bijeli biber
Peršunov list


Priprema:

Puricu poslije čišćenja operite i dobro posolite spolja i unutrašnji dio.Za nadjev pjenasto umutite maslac i izmiješajte sa jajima.Kesten kuhajte u slanoj vodi,ocijedite i pasiran dodajte maslacu.Jetru operite,sitno izrežite i izmiješajte sa hljebom kome ste isjekli koru,natopili mlijekom i dobro ocijediti.Sada u jetru sa hljebom dodajte maslac.Sve posolite i pobiberite,pa izmiješajte zajedno sa sitno izrezanim peršunovim listom.Nadjenite puricu,otvore ušijte i premazanu masnoćom stavite u pećnicu.Pecite uz povremeno zalijevanje sokom u kome se peče.Pečenu puricu izrežite u dijelove sa nadjevom i poslužite.

No comments:

Recepti Headline Animator