Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Pohane tikvice i patlidžani

Potrebno(za 4 osobe):

40 dkg tikvica
40 dkg patlidžana
6 dkg krušnih mrvica
4 dkg svježe ribanog parmezana
1 jaje
2 velike kašike ulja

Priprema:

Tikvice i patlidžane operite,ogulite,narežite na tanke odreske i ostavite da se ocijede.U međuvremenu,pomiješajte krušne mrvice i narezani parmezan.Viljuškom istucite jaje.Odreske tikvica i patlidžana uvaljajte u mrvice i sir,zatim u jaje te ponovo u mrvice i sir.Lim za pečenje nauljite i posložite tikvice i patlidžane,prekrijte aluminijskom folijom i pecite u pećnici na temperaturi od 220 stepeni C 15-ak minuta.Skinite aluminijsku foliju,okrenite odreske i pecite još 10-ak minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator