Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 17, 2008

Krušna pizza

Potrebno(za 4 osobe):

16 dag brašna
6 dag koncetrata paradajza
15 dag prešane šunke(narezane na tanke listiće)
5 dag(1 vrećica)sira ribanca
½ dl mlake vode
½ vrećice suhog kvasca
Do razine čajne kašike šećera
30 komada smeđih maslina
10 dag narezanih kiselih šampinjona
20 g ulja(4 čajne kašike)
Kašika origana

Priprema:

U brašno dodajte suhi kvasac,vodu i ulje.Smjesu dobro promiješajte i ostavite na toplom dizati pola sata.U amlo nauljenom limu razvaljajte oblik pizze,tako da na rubovima tijesto ostane uzdignuto.Poslažite prešanu šunku i masline.Šampinjone operite pod tekućom vodom,ocijedite i poslažite na pizzu.Koncetrat paradajza razmutite u vrlo malo vode(da bude polutekući)i prelijte ga po tijestu.Pospite origanom i sirom ribancem.Pecite u vrućoj pećnici 20 minuta na temperaturi od 22o stepeni C.Pizza je gotova kada je rub tijesta tvrd(poput korice kruha).

No comments:

Recepti Headline Animator