Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 9, 2008

Pečene jabuke ili kruške sa kafom

Potrebno(za 6 osoba):

6 velikih jabuka ili krušaka
250 g šećera od šećerne trske
60 oraha
2 male šolje Doncafe Minas kafe
slatka pavlaka
puter

Priprema:

Oljuštite voće i specijalnim nožićem izvadite sredinu,pazeći da ne oštetite voće.Pomiješajte 80 g šećera i orahe(izlomljene)i njima napunite udubljenja u voću.Premažite puterom pleh za pečenje i u njega gusto uspravno poredajte jabuke ili kruške.Zatim(odvojeno)napravite sirup,tako što ćete par minuta u maloj šerpi zagrijati 100 g šećera i kafu sve dok se dobro ne pomiješaju.Prelijte jabuke ili kruške ovim sirupom,a zatim ih stavite u rernu i pratite tok pečenja.Povremeno pokupite sok koji se sliva na dno pleha i ponovo ga sipajte na vrh.Kada je voće skoro pečeno,stavite pleh na plinsku ringlu,sipajte preostali šećer,pustite da se malo karmelizuje i poslužite desert.

No comments:

Recepti Headline Animator