Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Makaroni sa mesom iz kobasica

Potrebno(za 4 osobe):

500 g tjestenine
1 glavica crnog luka
500 g svinjskih kobasica
500 g svježih šampinjona
100 g parmezana
200 g paradajz pirea
400 ml bijelog vina
ulje
so i mljeveni crni biber

Priprema:

Glavicu luka sitno isječemo,a šampinjone isječemo na tanke listove.Kobasice isječemo na tanke polukrugove.Stavimo tjesteninu da se kuha u posoljenoj i pouljenoj vodi.Ispržimo luk u tiganju sa zagrijanim uljem.Kada omekša,dodamo šampinjone.Dodamo i kobasice kada tečnost ispari.Sipamo paradajz pire i bijelo vino.Posolimo,pobiberimo i promiješamo.Skuhane makarone procijedimo i properemo hladnom vodom.Keramičku posudu poprskamo uljem,nanesemo tjesteninu i prelijemo filom iz tiganja.Poprskamo parmezanom.Pečemo 10 minuta na 180 stepeni C.Serviramo u zdjelu i nanesemo parmezan.Poprskamo origanom i ukrasimo francuskim peršunom.

No comments:

Recepti Headline Animator