Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 20, 2008

Hadžijski ćevap

Potrebno:


90 dkg janjećeg mesa
20 dkg masla
50 dkg luka
30 dkg paradajza
30 dkg paprike babure
Špagete
1,5 dkg soli
0,5 dkg bibera
Kesica cimeta
Vezica peršuna

Priprema:

Meso dobro operite,posušite i isjecite na krupnije trake.U posudu zagrijte masnoću kojoj ćete dodati meso i pržite dok ne požuti,a u drugu posudu stavite drugi dio masnoće i pržite isjeckan luk.Kada je luk na pola pržen,spojite ga s mesom i nastavite dinstati.U međuvremenu paprike očistite,isjecite ih na krupnije rezance i dodajte meso.Kad je jelo već gotovo dodajte izrezani paradajz,isjeckani peršun,biber,cimet i so.Izmiješajte i po potrebi dodajte supe od kostiju ili vode.U međuvremenu pergament papir poredajte na sto pa ćevap ravnomjerno rasporedite na svaki papir.Ćoškove papira skupite i vežite špagom.Ćevap stavite u pleh,sipajte malo vode i stavite u rernu da se peče na umjerenoj temperaturi oko 15 minuta.Ćevap se na tanjir servira sa pergament papirom.

No comments:

Recepti Headline Animator