Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 9, 2008

Punjeno carsko meso na restovanom krumpiru

Potrebno(za 4 osobe):

500 g laks karea
100 g pečuraka
1 paprika(100 g)
100 g kuhanog graška
so,biber
2 supene kašike ulja
400 g kuhanog krompira
1 glavica crnog luka
4 paradajza

Priprema:

Laks uzduž zasjeći,pa raširiti i pripremiti za punjenje.Na zagrijanom ulju prodinstati sitno sjeckane pečurke.Skinuti sa vatre,a zatim dodati sitno isječenu papriku i grašak.Začiniti smjesu i napuniti obrađeno meso.Napunjeno meso uviti u aluminijsku foliju i peći u rerni na 220 stepeni C 45 minuta.Za to vrijeme kuhani krompir isjeći na listiće,a crni luk isjeći sitno.Na preostalom ulju popržiti crni luk i dodati krompir.Restovati krompir 5 minuta,začiniti i servirati uz gotov punjeni laks kare.

No comments:

Recepti Headline Animator