Potrebno(za 4 osobe):
150 g pirinča
200 ml vode
300 ml obranog mlijeka
50 g šećera ili odgovarajuća količina nekalorijskog zaslađivača
Ekstrakt vanilije
40 g šećera u prahu
200 ml biljne pavlake
100 g mljevenih badema
Priprema:
Pirinač uz dodatak vode lagano kuhati nekoliko minuta uz stalno miješanje.Kada pirinač počne da upija vodu,ocijediti ga,naliti mlijekom i kuhati uz dodatak šećera (ili zaslađivača) dok se ne skuha.Pred kraj dodati ekstrakt vanilije pomiješan sa šećerom u prahu i mljevenim bademima.Puding ohladiti,pa dodati ulupanu pavlaku i sve lagano sjediniti i sipati u zdjele.Dekorisati i služiti.
Napomena:
Umjesto ekstrakta,može se koristiti šipka vanilije.Najviše arome daće ukoliko se stavi i zakuha zajedno sa mlijekom ili ako se nožem podijeli na 2 dijela i ukoliko se izvade sjemenke koje se koriste za izradu poslastice.Vanilija se može izvaditi,oprati,osušiti i čuvati u zatvorenoj posudi ili u šećeru,do upotrebe.
No comments:
Post a Comment