Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 19, 2008

Danski puding sa bademom

Potrebno(za 4 osobe):

150 g pirinča

200 ml vode

300 ml obranog mlijeka

50 g šećera ili odgovarajuća količina nekalorijskog zaslađivača

Ekstrakt vanilije

40 g šećera u prahu

200 ml biljne pavlake

100 g mljevenih badema

Priprema:

Pirinač uz dodatak vode lagano kuhati nekoliko minuta uz stalno miješanje.Kada pirinač počne da upija vodu,ocijediti ga,naliti mlijekom i kuhati uz dodatak šećera (ili zaslađivača) dok se ne skuha.Pred kraj dodati ekstrakt vanilije pomiješan sa šećerom u prahu i mljevenim bademima.Puding ohladiti,pa dodati ulupanu pavlaku i sve lagano sjediniti i sipati u zdjele.Dekorisati i služiti.

Napomena:

Umjesto ekstrakta,može se koristiti šipka vanilije.Najviše arome daće ukoliko se stavi i zakuha zajedno sa mlijekom ili ako se nožem podijeli na 2 dijela i ukoliko se izvade sjemenke koje se koriste za izradu poslastice.Vanilija se može izvaditi,oprati,osušiti i čuvati u zatvorenoj posudi ili u šećeru,do upotrebe.

No comments:

Recepti Headline Animator