Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 22, 2008

Čili govedina

Potrebno(za 4 osobe):


600 g govedine od buta
4 kašike ulja
3 glavice luka
500 g paradajza
3-5 ljutih papričica4 čena bijelog luka
1 kašičica gustina
300 g crvenog pasulja(iz konzerve)
So,biber
300 g crnog hljeba


Priprema:

Papričice oprati,očistiti od sjemenki i nasjeckati na sitne kocke.Bijeli luk isjeći na listiće,a paradajz na kocke.Meso očistiti od masnoće,isjeći ga na kocke i začiniti ga biberom i solju.U dovoljno velikoj tavi zagrijati ulje,propeći meso,dodati luk i sve propržiti.Doliti malo vode.Poklopiti i dinstati na laganoj vatri dok meso ne omekša.Po potrebi doliti vodu.Pasulj iz konzerve isprati hladnom vodom,ocijediti.Jelo zakuhati gustinom koji je prethodno zamućen u malo hladne vode.Na kraju dodati pasulj.Kada još jednom provri,skloniti sa vatre.Služiti ukrašeno peršunom i ljutom papričicom.

No comments:

Recepti Headline Animator