Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 9, 2008

Burek sa piletinom i pirinčem

Potrebno(za 4 osobe):

500 g kora za pitu
peršun
400 g pilećih grudi
1 pileća kocka za supu
150 g pirinča
50 g putera
500 ml jogurta
1 crvena glavica luka
2 češnja luka
ulje
so i mljeveni crni biber

Priprema:

Skuhamo supu.U tiganju sa zagrijanim uljem i puterom pržimo sitno sjeckani luk.Kada omekša,dodamo sitne kockice pilećih grudi.Posolimo,pobiberimo i nalijemo supe.Promiješamo i dodamo pirinač.Poklopimo i ostavimo da se dinsta.Kružnu tepsiju premažemo puterom i stavimo 4-5 kora.U dublji sud sitno isjeckamo bijeli luk i peršin.Dodamo jogurt i promiješamo.Ovim prelijemo kore i nanesemo još 3 kore.Sadržaj iz tiganja nanesemo na kore,a u preostalu supu potopimo preostale kore,pa ih zgužvane nanesemo u tepsiju.Dodamo preostalu mješavinu jogurta,luka i peršuna.Krajeve kora uvijemo ka unutra,poprskamo uljem i pečemo 45 minuta na 220 stepeni C.Isječemo burek na komade i serviramo na dasku.U udubljenje stavimo kiselo mlijeko.

No comments:

Recepti Headline Animator