Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 20, 2008

Lagano jelo s lignjama

Potrebno:

500 g očišćenih lignji
250 g zelene salate
300 g tikvica
200 g svježe crvene paprike
2 kašičice Vegete


Za salatni preljev:


3 kašike maslinovog ulja
4 kašike limunovog soka
So,biber


Za posluživanje:


1 kašika nasjeckanog peršuna


Priprema:

Lignje stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta.Zatim ih ocijedite,narežite na kolutiće i pospite kašičicom Vegete.Tikvice narežite na kriške,popecite na teflonskoj tavi,pospite kašičicom Vegete i ohladite.Posebno ispecite paprike,ogulite ih,očistite od sjemenki i narežite na rezance.Kuhane narezane lignje,pečeno povrće i zelenu salatu narezanu na rezance prelijte mješavinom maslinovog ulja,limunovog soka,soli i bibera.

Poslužite posuto nasjeckanim peršunom.

No comments:

Recepti Headline Animator