Potrebno:
500 g očišćenih lignji
250 g zelene salate
300 g tikvica
200 g svježe crvene paprike
2 kašičice Vegete
Za salatni preljev:
3 kašike maslinovog ulja
4 kašike limunovog soka
So,biber
Za posluživanje:
1 kašika nasjeckanog peršuna
Priprema:
Lignje stavite u kipuću vodu i kuhajte oko 10 minuta.Zatim ih ocijedite,narežite na kolutiće i pospite kašičicom Vegete.Tikvice narežite na kriške,popecite na teflonskoj tavi,pospite kašičicom Vegete i ohladite.Posebno ispecite paprike,ogulite ih,očistite od sjemenki i narežite na rezance.Kuhane narezane lignje,pečeno povrće i zelenu salatu narezanu na rezance prelijte mješavinom maslinovog ulja,limunovog soka,soli i bibera.
Poslužite posuto nasjeckanim peršunom.
No comments:
Post a Comment