Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 17, 2008

Tuna s patlidžanima

Potrebno(za 4 osobe):

600 g tune
400 g patlidžana
50 ml maslinovog ulja
80 g luka
1 kašičica Vegete
2 češnja češnjaka
Sol
50 ml maslinova ulja
30 g pinjola
100 ml pasiranog paradajza
2 kašičice Vegete
100 ml vina
1 vezica peršuna

Priprema:

Patlidžane narežite na kocke,malo posolite i ostavite stajati oko 10 minuta,a zatim dobro isperite pod mlazom vode i posušite na upijajućem papiru.Na maslinovu ulju kratko popržite luk narezan na ploške,dodajte patlidžane,Vegetu,protisnuti češnjak i sve zajedno pirjajte 10-15 minuta.U drugoj tavi na maslinovu ulju popržite tunu narezanu na kockice,dodajte pinjole,pasirani paradajz,Vegetu pa pirjajte oko 10 minuta.Tuni dodajte pripremljene patlidžane,promiješajte,dodajte vino,nasjeckani peršin pa sve zajedno kratko prokuhajte.Poslužite uz kuhanu rižu ili tjesteninu.

Savjet:

Pinjole možete prije upotrebe popržiti na tavi,a zatim dodati poprženoj tuni.

No comments:

Recepti Headline Animator