Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 9, 2008

Teleći ragu na italijanski način

Potrebno(za 4 osobe):

500 g teletine od buta
1 glavica crnog luka(150 g)
50 g mesnate slanine
1 supena kašika ulja
200 g kuhanog crvenog pasulja
200 g boranije
1 ljuta papričica
2 čena bijelog luka
so,biber
200 ml soka od paradajza
bosiljak
400 g kukuruznog hljeba

Priprema:

Meso isjeći na kocke.Sitno isjeći crni,bijeli luk i slaninu.Na zagrijanom ulju popržiti slaninu,dodati sitno isječeni crni i bijeli luk,kratko propržiti,pa dodati meso,začiniti i dinstati 10 minuta.Tada dodati boraniju,pasulj i sitno sječenu ljutu papriku.Sve zaliti sokom od paradajza i vodom,tako da namirnice samo ogreznu.Začiniti i kuhati 30 minuta.Služiti uz kukuruzni hljeb.

No comments:

Recepti Headline Animator