4 pileća batka sa zabatkom (1 kg)
70 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
100 g crnih maslina
300 ml bijelog vina
1 žlica kapara
2 grančice ružmarina
1 kašičica Vegete
1 kašičica Škrobnog brašna Gussnel Dolcela
Sol,biber
Za posipavanje:
1 žlica nasjeckanog peršina
Priprema:
Piletinu popecite na malo zagrijanog maslinova ulja do rumene boje.Dodajte cijele češnje češnjaka, masline i još kratko popecite.Zalijte vinom, dodajte kapare, ružmarin, Vegetu i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta.Na kraju umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode, pustite da prokuha, posolite, popaprite po potrebi.
Poslužite posuto peršinom uz palentu.
Savjet:
Piletinu možete i prije pečenja uvaljati u škrobno brašno i popeći na ulju. U tom slučaju ne morate umak zgušnjavati na kraju.
No comments:
Post a Comment