Prilagođeno pretraživanje

Friday, March 21, 2008

Piletina s ružmarinom i maslinama

Potrebno(za 4 osobe):

4 pileća batka sa zabatkom (1 kg)
70 ml maslinova ulja
4 češnja češnjaka
100 g crnih maslina
300 ml bijelog vina
1 žlica kapara
2 grančice ružmarina
1 kašičica Vegete
1 kašičica Škrobnog brašna Gussnel Dolcela
Sol,biber

Za posipavanje:

1 žlica nasjeckanog peršina

Priprema:

Piletinu popecite na malo zagrijanog maslinova ulja do rumene boje.Dodajte cijele češnje češnjaka, masline i još kratko popecite.Zalijte vinom, dodajte kapare, ružmarin, Vegetu i pirjajte poklopljeno na laganoj vatri oko 30 minuta.Na kraju umiješajte škrobno brašno razmućeno u malo vode, pustite da prokuha, posolite, popaprite po potrebi.

Poslužite posuto peršinom uz palentu.

Savjet:

Piletinu možete i prije pečenja uvaljati u škrobno brašno i popeći na ulju. U tom slučaju ne morate umak zgušnjavati na kraju.

No comments:

Recepti Headline Animator