Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 19, 2008

Zapečena boranija sa pilećim batacima

Potrebno(za 4 osobe):

4 pileća bataka(600 g)
1 glavica crnog luka(100 g)
1 supena kašika ulja
So,biber
Peršun
500 g boranije
1 paradajz(100 g)
2 jajeta
200 ml mlijeka
300 g crnog hljeba

Priprema:

Na zagrijanom ulju propržiti batake kojima smo odvojili kosti i skinuli kožicu.Kad porumene,dodati im sitno sječen crni luk i boraniju i dinstati nekoliko minuta.Dodati paradajz isjeckan na kockice,začiniti i nastaviti sa dinstanjem.Kad je boranija skoro gotova,presuti u vatrostalnu posudu.Preliti razmućenim jajima i mlijekom i zapeći u rerni 20 minuta na 200 stepeni C.Jelo poslužiti uz crni hljeb.

No comments:

Recepti Headline Animator