Prilagođeno pretraživanje

Wednesday, March 19, 2008

Savijena i omotana teletina

Potrebno:

30 dkg lisnatog tijesta
60 dkg teletine u tankom komadu
25 dkg junetine također u tankom komadu
6 kašika slatkog vrhnja
25 dkg tanko narezanog žutog sira
25 dkg špinata
1 žumance
2 glavice luka
1 lovorov listopad 2 kašike ulja
Kašičica mljevene crvene paprike
So,biber
Peršun

Priprema:

Skuhajte i dobro ocijedite špinat.Teletinu prorežite do ¾,otklopite,pokrijte folijom i dobro omekšajte čekićem za šnicle.Sklonite foliju,posolite i pobiberite.Junetinu također,omekšajte čekićem za šnicle,namažite vrhnjem,posolite i pobiberite.Junetinu stavite na teletinu.Na meso rasporedite sir i špinat.Savijte teletinu,omotajte špagom,posolite,pobiberite pa pržite sa svih strana dok ne dobijete koricu.Ohlađeno meso omotajte folijom i stavite u frižider.Sutradan stavite lisnato tijesto da se odmrzava.Izvadite meso iz frižidera i pecite ga 30 minuta u rerni na 180 stepeni C,pa ostavite da se sasvim ohladi.Razvaljajte tijesto,na njega stavite meso,omotajte tijestom i pecite još 10-15 minuta.

No comments:

Recepti Headline Animator