Prilagođeno pretraživanje

Sunday, March 9, 2008

Bostonski grah

Potrebno:

pola kg bijelog grah
so
2 glavice luka
1 kašičica karanfilića
75 g žutog šećera
2 kašike sirupa od šećerne repe
pola kašičice bibera u zrnu
200 g suhog mesa

Priprema:

Grah potopite preko noći,sutradan posolite i kuhajte oko 30 minuta,a onda odlijte vodu.Luk očistite pa u njega zabodite karanfiliće,stavite ga u lonac i dodajte grah.Sa pola l vode izmiješajte 50 g šećera,sirup,začine i prelijte preko graha.Dodajte meso.Lonac dobro zatvorite i kuhajte oko 5 sati.Posljednjih pola sata kuhanja skinite poklopac,pa preostalim žutim šećeromprespite jelo i ostavite na vatri još malo.Za vrijeme kuhanja u jelo sipajte vodu po potrebi.

No comments:

Recepti Headline Animator