Prilagođeno pretraživanje

Monday, March 17, 2008

Nadjeveni kotleti

Potrebno(za 4 osobe):

800 g kotleta
100 g suhih šljiva bez koštica
120 g pancete narezane na duge i tanke ploške
50 g oguljenih prženih badema
1 kašika Vegete Twist svinjetina ili Vegete
2 kašičice šećera
60 g maslaca
vruća voda za podlijevanje
50 ml bijelog vina
1 kašičica škrobnog brašna
200 ml vrhnja za kuhanje
sol,bijeli biber
400 g širokih rezanaca


Priprema:

Suhe šljive operite i stavite u hladnu vodu oko 10 minuta.Ocijedite ih pa u svaku šljivu stavite poprženi badem.Svaki kotlet debljine 2 cm zarežite s donje rubne strane tako da dobijete džepić.U džepić stavite plošku pancete i 1-2 šljive s bademima.Otvor zatvorite čačkalicama,a zatvorene kotlete natrljajte Vegetom Twist svinjetina te ih ostavite da odstoje 20 minuta na hladnome mjestu.U većoj tavi na maslacu popržite pripremljene kotlete s jedne i druge strane dok ne poprime zlatnožutu boju.Izvadite ih pa na istoj masnoći kratko popržite šećer.Zalijte s oko 200 ml vruće vode,vratite kotlete i nastavite pirjati poluotkrivene oko 25 minuta.Tijekom pirjanja kotlete podlijevajte s još malo vode.Na kraju dodajte vino,vrhnje za kuhanje i škrobno brašno koje ste prije toga razmutili s malo vode.Kuhajte oko 2 minute,pospite biberom,a po potrebi još dosolite.Uz nadjevene kotlete poslužite kuhane široke rezance.

Savjet:

Kotlete koje ste zarezali,tj.pripremili džep za nadijevanje,prije nadijevanja dobro potucite batom za meso.

No comments:

Recepti Headline Animator