Prilagođeno pretraživanje

Saturday, March 8, 2008

Fini ragu

Potrebno (za 4 osobe):

500 g laks-karea(obrađena krmenadla,očišćena od kostiju i masnoće)
300 g pečuraka
50 g kiselih krastavaca
1 supena kašika ulja
so,biber
10 g senfa
1 supena kašika gustina
100 ml bijelog vina
150 g tjestenine(makaroni)

Priprema:

Meso isjeći na tanke štapiće i propržiti na vrelom ulju.Kad porumeni,dodati pečurke isjeckane na tanke listiće.Poslije 2-3 minuta dinstanja dodati izrendane kisele krastavčiće,promiješati,začiniti,dodati senf i gustin razmućen u malo vode.Sve naliti vinom i dinstati 3-4 minuta.Za to vrijeme skuhati makarone,ocijediti ih od vode i dodati u ragu.Promiješati i servirati.

No comments:

Recepti Headline Animator