Potrebno:
1 pile
Ulje za prženje
Za marinadu:
4 kašike limunovog soka
2 kašike ulja
So,biber
2 česne bijelog luka
Peršun
Ruzmarin
Lovorov list
1 kašika Vegete
Za pohovanje:
2 jaja
1 kašika brašna
Priprema:
Pomiješajte sok od limuna,ulje,malo soli,biber,izgnječeni bijeli luk,sitno nasjeckani peršun,nekoliko usitnjenih listića ruzmarina i jedan mali lovorov list.Pile izrežite na komade,stavite u porculansku posudu te prelijte dobivenom marinadom.Sve promiješajte i ostavite oko 2 sata u frižideru.Poželjno je meso povremeno okrenuti.Po potrebi ocijedite suvišnu marinadu,a piletinu malo dosolite.U umućena jaja pomiješana s brašnom umočite svaki komad mesa pa ga ispržite u vrućem ulju.
Pohovanu piletinu poslužite s kriškama limuna i zelenom salatom.
No comments:
Post a Comment