Prilagođeno pretraživanje

Thursday, March 20, 2008

Korpice

Potrebno:


250 g svinjske masti
1 jaje
Pola kašičice praška za pecivo
5 šargarepa
500 g brašna
2 češnja luka
500 g urde(sitni sir)
3 kašike ljute crvene mljevene paprike
Ulje
So,mljeveni crni biber


Priprema:


U dubok sud sitno izrendamo šargarepu,dodamo svinjsku mast,prašak za pecivo,brašno i jaje.Posolimo i tijesto mijesimo rukom.Formiramo loptice i redamo u veći trougaoni kalup.Preostale loptice tijesta nanesemo u tepsiju sa kružnim oblicima.Kalupe sa tijestom redamo u tepsiju.Pečemo 20 minuta na 180 stepeni C.U dublji sud sitno isjeckamo bijeli luk.Dodamo urdu,crvenu ljutu papriku,ulje,posolimo i pomiješamo sastojke.Najveći ispečeni oblik stavimo na sredinu zdjele za serviranje.Potom serviramo i preostale oblike.Filom od urde punimo špric i filujemo kružne oblike.Između svake korpice stavimo po jedan list endivija.Na svaku manju korpicu stavimo po komad šeri paradajza.Najmanju korpicu ukrasimo cijelom maslinom.Ukrašavanje dopunimo sa 4 komada šeri paradajza.Dekoraciju završimo parčićem maslina na manjim korpicama.

No comments:

Recepti Headline Animator