Potrebno(za 4 osobe):
2 plava patlidžana(600 g)
400 g krompir
400 g tankih roštilj kobasica
1 glavica crnog luka(150 g)
2 jajeta
So,biber
2 kašike Dijamant ulja
50 g prezli
200 ml soka od paradajza
200 g crnog hljeba
Priprema:
Patlidžane oprati i isjeći na kockice,obariti u vodi i procijediti.Krompir oguliti i takođe isjeći na kockice.Propržiti na ulju sitno nasjeckani luk,dodati jaja,na kolutove izrezane kobasice,so,biber i sve dobro izmiješati.Vatrostalnu posudu podmazati uljem i posuti prezlama,redati patlidžan,krompir,masu sa kobasicama.Postupak ponoviti,a zatim preliti sokom od paradajza.Peći u rerni oko 45 minuta,na 200 stepeni C,služiti toplo.
Napomena:
No comments:
Post a Comment