Prilagođeno pretraživanje

Monday, February 6, 2012

Pastrmka u zobenom brasnu

Potrebno:

Za umak od senfa:

3 kasike maslaca
2 kasike brasna
1/4 l mlijeka
1 kasika senfa
1 kasika limunovog soka
malo soli
malo bibera
prstohvat secera

Jos treba:

4 pastrmke pripremljene za pecenje
1 soljica mlijeka
8 kasika zobenog brasna
1 kasicica solo
1/2 kasicice crnog bibera
5 kasika masti za przenje

Priprema:

1. Za umak rastopite maslac u posudi.
2. Sipajte brasno i mijesajte da nastane glatka masa.
3. Uz mijesanje dodajte mlijeko i kuhajte na blagoj vatri 5 minuta.Dodajte senf, pa umak zacinite limunovim sokom, solju, biberom i secerom.
4. Umak od senfa stavite na toplo mjesto.
5. Pastrmke pojedinacno umocite u mlijeko, uvaljajte u zobeno brasno i pospite solju i biberom.
6. Mast rastopite u velikoj tavi i na njoj przite pastrmke sa svake strane po 5 minuta.
7. Pastrmke stavite na prethodno ugrijan tanjir.Uz njih odvojeno posluzite umak od senfa.

No comments:

Recepti Headline Animator