Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, February 21, 2012

Zapeceni bakalar

Potrebno:

1 glavica luka
50 g gljiva
1 vezica persuna
2 kasike maslaca
4 fileta bakalara
1/2 kasicice soli
malo crnog bibera
malo suhe majcine dusice
1 lovorov list
1/2 l mlijeka
2 kasike skrobnog brasna
4 tanke kriske malo masnijeg suhog mesa
3 kasike prezli

Priprema:

1. Rernu zagrijte na 175°C.Glavicu luka ogulite i sitno nasjeckajte.
2. Maslac rastopite u loncu.Na njemu 5 minuta przite luk i gljive.
3. Smjesu stavite u vatrostalnu posudu.
4. Riblje filete malo operite hladnom vodom, obrisite i stavite na gljive.Pospite persunom.Zacinite solju, biberom i majcinom dusicom te dodajte lovorov list.
5. Prokuhajte mlijeko.Skrobno brasno pomijesajte sa 3 kasike vode i ulijte u mlijeko.Mijesajte da nastane gust umak.
6. Umakom prelijte ribu i pecite 10 minuta pokriveno u rerni.
7. Poprzite kriske mesa da postanu hrskave.
8. Vatru u rerni pojacajte na 220°C.
9. Ribu pospite prezlama, na to stavite kriske suhog mesa pa sve zapecite u rerni.

No comments:

Recepti Headline Animator