Potrebno:
Za tamni dio kore:
250 g mljevenog keksa
100 g secera u prahu
1 dcl skuhane nes kafe
100 g otopljene cokolade
100 g mljevenih oraha
malo kakaa
Za svijetli dio:
100 g kokosa
100 g maslaca
100 g secera u prahu
3 supene kasike vode
3 kasike secera
Priprema:
1. Kora: Umijesite rukama sve sastojke naznacene za tamni dio kore, dodajte otopljenu cokoladu sa kakaom i sve sjedinite.
2. Na prozirnoj foliji istanjite tamnu masu u obliku pravougaonika pomocu oklagije koju ste malo navlazili.
3. Za fil: vodu i secer stavite da prokuha, a maslac, secer u prahu i kokos izmiksajte.Dodajte prokuhani secer i jos malo miksajte da bude lijepo kremasto.
4. Premazite koru i pazljivo je uvijte u rolat.Foliju u toku uvijanja rolata dobro stisnite kako ne bi ostao vazduh u rolatu.Uvaljajte cijeli rolat u kokos i ostavite u frizider da se stegne.
No comments:
Post a Comment