Prilagođeno pretraživanje

Saturday, February 18, 2012

Torta od pomorandzi

Potrebno:

9 jaja
300 g secera u prahu
240 g mljevenih badema
1 pomorandza
140 g maslaca
2 jajeta
100 g cokolade
brasno

Priprema:

1. Pjenasto umutiti 9 zumanaca sa 160 g secera u prahu.Umijesati mljeveni badem, narendanu koru i sok pomorandze.Na kraju dodati cvrsto umuceni snijeg od 9 bjelanaca.Smjesu za patispanj izliti u kalup za tortu koji je prethodno namazan maslacem i posut brasnom.Peci u zagrijanoj rerni na 225°C od 35-40 minuta.
2. Pjenasto umutiti 140 g maslaca sa 140 g secera u prahu, dodati 2 zumanca, rastopljenu cokoladu i na kraju lagano umijesati cvrsto umucen snijeg od 2 bjelanca.
3. Pecen i ohladjen patispanj horizontalno prepoloviti.Donji dio namazati polovinom pripremljene smjese i staviti drugu polovinu.Odozgo i okolo tortu premazati preostalom smjesom sa maslacem.Dekorisati po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator