Potrebno:
300 g jagoda
200 ml slatke pavlake
1 kesica zelatina
Za sirup:
200 g secera
50 ml vode
Za glazuru:
100 g mlijecne cokolade
Priprema:
1. Zelatin preliti sa 4 kasike hladne vode i ostaviti da nabubri.Jagode ocistite (ostavite par za dekoraciju) i izgnjecite viljuskom ili mikserom u pire.Slatku pavlaku dobro izmiksajte.
2. Sirup: na laganoj vatri istopite secer i vodu, prokuhaje 2-3 minuta, pa kada se malo prohladi sirup pomijesajte sa nabubrelim zelatinom.Dodajte pire od jagoda, umucenu slatku pavlaku i dobro promijesajte da se sve lijepo sjedini.
3. Sa kasikom punite silikonske modlice (za mafine) i ostavite 2-3 sata u frizideru na hladjenje.Kada se desert ohladio okrenite ga na tanjir i skinite silikonske modlice.Prelijte s otopljenom cokoladom i ukrasite s 1/2 jagode.Cuvati u frizideru do sluzenja.
4. U slucaju da nemate silikonske modlice, dobro bi posluzile i vece papirnate korpice koje ste (prije punjenja) sa unutrasnje strane premazali sa uljem.
No comments:
Post a Comment