Prilagođeno pretraživanje

Tuesday, February 21, 2012

Zaledjena bomba od svjezeg sira

Potrebno:

5 kasika vrhnja
200 g secera u prahu
500 g mekog sira
1 kasika vanilija secera
150 g grozdjica
po 50 g usecerenih limunovih i narandzinih korica
100 g ukuhanih tresanja ili neceg drugog za ukrasavanje
po 5 kasika pinjola i pistacija
100 g gorke cokolade
malo ekstrakta narandze
1 biskvitna osnova za tortu

Priprema:

1. Vrhnje sa secerom u prahu umijesajte u svjezi sir.Dodajte vanilija secer pa sir ostavite da stoji 12 sati u frizideru.
2. Grozdjice operite.Usecerene korice narandze i limuna sitno nasjeckajte.Nekoliko tresanja, pinjola i pistacija izdvojite za ukras, ostatak sitno nasjeckajte sa cokoladom.
3. Biskvit narezite na pravougaonike.
4. Kalup za ledenu bombu ili duboku zdjelu velicine 20 cm oblozite komadima biskvita i pokapajte ekstraktom narandze.
5. Svako voce i cokoladu umjesajte u sir.Time napunite kalup, pokrijte biskvitnim rezancima i pokapajte ekstraktom narandze.
6. Bombu ostavite 3 sata u zamrzivacu, izvadite iz kalupa i ukrasite po zelji.

No comments:

Recepti Headline Animator